T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Çamlıca Anadolu Lisesi

BARKIN VE GAME-LAB

            Çamlıca Anadolu Lisesi, yüksek öğretim hedeflerini daima büyük tutarken, iyi insan yetiştirmek görevini de ihmal etmemektedir. Çünkü İşimiz Gücümüz İnsan.

            Akademik anlamda öğrencilerimiz tarafından en çok hedeflenen Tıp, Hemşirelik, Diş Hekimliği, Hukuk, Mimarlık ve Mühendislik alanlarına yönelik Sağlık Bilimleri, Hukuk, AR-GE/ İnovasyon ve Güzel Sanatlar ( Resim, Müzik) atölyeleri oluşturmayı, bu yolla temel altyapı becerileri kazandırmayı ve doğru mesleki yönlendirme yapmayı amaçladık. 

          Anadolu liseleri bazında Bursa'da bir ilki gerçekleştirerek kurduğumuz ve yukarıda değindiğimiz Çal Ar-Ge inovasyon atölyemiz ve bünyesinde yer alan GameLab biriminin 6 bin TL değerinde bir bilgisayar ve 15 metrekarelik bir atölye ortamında başladıkları çalışmaları ilk meyvelerini vermeye başladı.

Geleceğin sahipleri başlığıyla habere konu  olan ilk öğrencimiz Barkın ANAYURT.

          Öğrencimiz, liderliğini yaptığı GameLab ekibiyle birlikte ülkeye  ve dünyaya hitap eden bilgisayar oyununu yazdı ve iki yıllık bir emekle ortaya çıkan ürünü dünya çapında talep görmeye başladı.

         Yakın zamanda tamamlanarak piyasaya sürülecek çalışma sadece bir bilgisayar oyunu değil, geleceğe dair büyük bir yatırımdır. Yıllarca yurt dışı kaynaklı oyun, film vb araçlarla yapılan kültür transferini durduracak, hatta bizim kültürümüzle oluşturulan oyunlarla da dünyaya kendimizi anlatma imkanı elde edeceğiz.

          Yakın zamanda piyasaya tam sürüldüğünde tekrar değinmek üzere, şimdiden tebrikler BARKIN ve EKİP diyoruz. 

https://store.steampowered.com/app/1333800/Villas_Blinds/

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.12.2020 - Güncelleme: 21.12.2020 16:24 - Görüntülenme: 1314
  Beğen | 20  kişi beğendi