Nis

3*3 Basketbol Grup Maçları'nda Eskişehir etabını geçerek İzmir'de yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandık.

Okul takımımızı tebrik ediyor, Türkiye Şampiyonası'nda başarılar diliyoruz.

Nis

Milli birlik ve beraberlik duygusu ile güçlenen milli irademizin temsil edildiği T.B.M.M açılışının 104.yıldönümü ile büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu ve sevinci hep birlikte yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun.

Nis

Sporcularımız Turnuvadan kupaları ile döndüler.Okullar Arası 2. Küme Genç Kızlar Futsal Turnuvasında takımımız 2.oldu.

Bir başarı haberi de Okullar Arası Muaythai Yarışmalarından geldi.10. Sınıf Öğrencimiz Emir Ege Korubaşı kendi kilosunda il 1.' cisi , 12. Sınıf Öğrencimiz Şeyma Kırcarslan ise il 2.'si oldu.

Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Proje ekibimiz ile e Twinning Okulu başvurusu ardından genel bir değerlendirme toplantısı yaparak yeni projelerin  oluşturulması ve okul içi  proje yazma fikrinin yaygınlaşması için yapacağımız çalışmaları konuştuk.Erasmus ve e Twinnig süreçlerini yüksek motivasyonla iyi  yönetebilmeyi değerlendirdik.

Sosyal etkileşim ve hareketlilik temelli dijital dünyaya hakim ve görünür bir Çamlıca hedefi ile toplantımızı noktaladık.

Okulumuzda öğrenci , öğretmen , tüm hizmetli ve personelimizin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz , bir senaryo üzerinden yürüttüğümüz deprem farkındalık tatbikatı ile  deprem risklerinin her zaman var olduğunu bilerek gerekli tedbirlerin alınması yönündeki ciddiyetimizi vurguladık.

Tatbikatı öğrencilerimiz '' Okul Afet ve Acil Durum Planı''doğrultusunda tüm aşamalara gerekli hassasiyeti göstererek tamamladı.

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir.
Okulumuzda "Çanakkale Ruhu" temalı resim sergimizin açılışı ile başlayan törenimiz şiirler ,konuşmalar orotoryo ve tiyatral sunumlar ile Çamlıca Anadolu Lisesi gençlerinin beğenisini kazandıı.
Çanakkale Zaferimizin 109. yılında; Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale’nin ve istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını şükran ve minnetle yâd ediyor , onların emaneti olan bu vatanı korumak için azimle çalışmaya devam ediyoruz.

İstiklal Marşı şairimiz , Mehmet Akif ERSOY'un  yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103.. Yıldönümünü kutlarken ,Milli  marşımızın  yazarı  Mehmet Akif Ersoy ' u günün anlam  ve  önemi  içerisinde  şiirler ,sunumlar  ve  konuşmalarla andık.Koromuzun seslendirdiği orotoryo ile  tek yürek olduk.

Bu  programın hazırlanmasında  emeği  geçen okul idaremiz ,öğretmen  ve   öğrencilerimize teşekkür ederiz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ' nü   Çamlıca Anadolu Lisesi ailesi olarak sağlıklı , mutlu ve başarılı bir gelecek  temennisi ile sürpriz bir kutlama ile karşıladık.

Hayatımızın her bir anına dokunan, anlamlandıran , yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü içtenlikle kutluyoruz.

Bu yıl 21.si  düzenlenen 400 ü aşkın yayınevi ,sivil toplum kuruluşu ve yüzlerce yazarın katıldığı  TÜYAP Kitap Fuarı’nı  okulumuz  12. Sınıf öğrencileri ve öğretmenlerimizle  ziyaret ettik. Farklı türden bir çok kitaba ev sahipliği yapan fuar kitap dostu öğrencilerimiz için güzel bir fırsat oldu.

Bu etkinliği düzenleyen yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Bursa il teknofest  ve e twinnig sorumluları okulumuzu ziyaret ederek çalışmalarımızı yerinde gözlemlediler.Ayrıca ileriye dönük projelerimize de rehberlik ettiler.Proje ekibimiz ve inovasyon öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Çamlıca Anadolu Lisesi sporda her geçen gün başarılarına yenisini ekliyor.Okullar arası 3 * 3 Basketbol Genç Kızlar A 'da il ikincisi olurken

Alp disiplininde slalom ve giant slalomda öğrencimiz Caner Yüzer Okullar Arası'nda 2 Katagoride 2. oldu.

Tebrikler Çamlıcalı Gençler...

Şbt

Okulumuz Gençlik Spor İl Müdürlüğü Bursa Okul Sporları biriminin düzenlediği Okullar Arası Tenis İl Birinciliği Turnuvasında genç kızlarda takım olarak il üçüncüsü oldu.

Bu başarıları ile bizleri gururlandıran öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi  tebrik ederiz.

Şbt

Astronomi ve Uzay Bilimleri ve Proje Hazırlama Dersi etkinlikleri kapsamında 10 G ve 10 D sınıflarımızın katılımı ile GUHEM Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi'ne düzenlediğimiz etkinlikte öğrencilerimiz yeni bilgi ve deneyimler kazandılar.

Sorgulama ,deney,keşif odaklı uygulamalarla uzay farkındalığı yaratan ve merak uyandıran bu eğitici etkinliğimizde anlatımları ile GUHEM eğitmenlerine,etkinliğin düzenlenmesi ve yürütülmesi aşamasında  okul idaresi ve Fizik Öğretmenimiz Tülin Kosukoğlu'na teşekkür ederiz.

Şbt

''21.yy kazanımları,geleceğin meslekleri ve tercih rehberliği'' konusunda okulumuz 11. ve 12. sınıflarına yönelik Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Programı Öğretim Görevlisi Tolga Bahadır Şimşek'in konuşmacı olarak katıldığı bir seminer düzenlendi.

Öğretmen ve öğrencilerimizin ilgi ile izledikleri ve öğrencilerimizin sınava yaklaşırken motivasyonlarını da arttıran bu seminer dolayısıyla Uludağ Üniversitesi akademisyenimiz başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Yeditepe Üniversitesi okulumuzda üniversite tanıtımı kapsamında bölümler ve meslek seçimlerini içeren tanıtım sunumu gerçekleştirdi.Öğrencilerimizin ilgiyle izledikleri sunumda emeği geçenlere ve teşekkür ederiz.