T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Çamlıca Anadolu Lisesi

TARİHÇEMİZ

ÇAMLICA ANADOLU LİSESİ TARİHÇESİ

Çamlıca Anadolu Lisesi Milli Eğitim Bakanlığının 13.06.2011 tarihli sayı oluruyla kurulmuştur. Devlet Yatırım Programı aracılığıyla yaptırılan 24 derslikli okul bina inşaatının Temmuz 2011'de bitirilmesi planlanmış ve okul binası planlanan tarihte bitirilerek 2011-2012 eğitim öğretim yılında 9.sınıfa alınan 6 şubeden oluşan 180 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır.

Okulumuzun bina inşaatı TOKİ tarafından yapıldığı için okulumuz önce" TOKİ Anadolu Lisesi" olarak adlandırılmış daha sonra okula İl Komisyonunca "Çamlık Anadolu Lisesi" adı verilmiştir. Okulumuzun adı daha sonra yine komisyon kararıyla "Çamlıca Anadolu Lisesi" olarak değiştirilerek bugünkü kullanılan şeklini almıştır.

9974 metrekare alan üzerine kurulan Çamlıca Anadolu Lisesi 24 derslikli bir ana binadan ve 2015-2016 eğitim öğretim yılında Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi tarafından ortaklaşa yaptırılan bir kapalı spor salonundan oluşmaktadır. Okulumuz, üç rehberlik servisi, iki ayrı bölümden oluşan kitaphane, bütünleşik fen laboratuvarı, İnovasyon atölyesi, sanat atölyesi, müzik odası, çok amaçlı salon, yemekhane, veli-öğretmen görüşme odası gibi eğitim ve öğretimde büyük önem taşıyan birimlere sahiptir. Sınıflarımızın tamamında akıllı tahta mevcut olup öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Okulumuz kapalı devre kamera sistemiyle korunmaktadır.

Okulumuzda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 62 öğretmen, 2 hizmetli ve 3 memur olmak üzere toplam 70 kişi görev yapmaktadır.

12 yıllık bir okul olan Çamlıca Anadolu Lisesi eğitim öğretime başladığı ilk yıllarda lise giriş sınavlarında her yıl artan bir başarı göstermiş ve 2017 yılında Bursa'da sınavla öğrenci alan Anadolu liseleri arasında 9. sıraya kadar yükselmiş ve sonraki yıllarda da bu başarısını korumuş, ancak 2018-2019 eğitim-öğretim yılında okulumuza yerel yerleştirmeyle sınavsız öğrenci alınmaya başlanmıştır.

Çamlıca Anadolu Lisesi il ve ilçe kapsamında yapılan sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde çok sayıda kupa, madalya ve belge alıp üstün başarılar göstererek açıldığı günden beri bu konuda örnek ve öncü bir kurum olma yoluna girmiş ve bu yolda devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 00:06 - Görüntülenme: 72
  Beğen | 0  kişi beğendi