TÜRKİSTAN TOYU

Millet olmak,  o milletin kökleriyle buluşmak... Kopmadığı o köklerinden beslenerek kurduğu devletler eliyle ulaştığı memleketleri imar eden, insanlıkla gönül köprüsünü daima sağlam kuran, medeniyetler kurarak insanlığa hizmet eden; barışı, sevgiyi, merhameti ve kardeşliği medeniyetlerine baryak kılan bu kadim milletin ferdi olmak bizlere heyecan veriyor.

Çamlıca anadolu Lisesi olarak medeniyet kodlarımızı doğru okuyarak öğrencilerimize bu kodların neler içerdiğini anlatmaya devam edeceğiz..

Uludağ Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen TOY´ a öğrenci ve öğretmenlerimizle beraber katıldık. Programa okulumuzu davet eden Doç.Dr. Erdem ÖZDEMİR hocamıza , öğrencilerimizi bu güzelliklerle buluşturan  Sevgi ATALAY ve Saliha ERER  öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

ÖĞRENCİLER TÜRK DÜNYASIYLA BULUŞTU

Programda fotoğraf sergileri, mangala, kütük güreşi, halat çekme ve geleneksel Türk okçuluğu talimleri gibi spor etkinlikleri de gerçekleştirildi. Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin, müzik topluluğunun ve sanatçı Yusuf Alper Güllü´nün gündüz konserleri, Uygur Türkü ilk öğretim öğrencilerinin halk oyunları gösterileri, okunan şiirler ve diğer gösteriler büyük ilgi topladı.

Toyun düzenlenmesinde görev alan katılımcıların büyük çoğunluğunun giydiği yöresel ve geleneksel kıyafetlerin görsel bir şölen havası yarattığı etkinlikte Balıkesir Akıncıları Atlı Okçuluk Derneği üyelerinin nefes kesen atlı gösterisi yapıldı. Mehteran konseri ile açılışı yapılan akşam etkinliği ise Doç. Dr. Erdem Özdemir´in sanat yönetmenliğini yaptığı Ulukök, Türk Dünyası Müzikleri Topluluğunun verdiği konser ile devam etti. Bursa´da yaşayan Özbek Türkleri Platformu üyelerinin tüm katılımcılara Türkistan Pilavı ikramı ve TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz´ın, toyda emeği geçenlere teşekkür belgelerini takdimi ile etkinlik sona erdi.