KİTABIN SELAMLADIĞI BİR OKUL GİRİŞİ

"Şimdi Değilse, Ne Zaman?"

Neden bazı insanlar tarih sayfalarında muhteşem izler bırakıp tarihin akışını değiştirirken, bazıları bir bardak su içmek için mutfağa gidip musluğun akışını değiştirecek gücü bile bulamazlar kendilerinde? Sorularını hem kendimize hem öğrencilerimize yöneltiyor, potansiyelimizin ve yapabileceklerimizin keşfini murad ediyoruz..

Tek düze, ezber yöntemlerle sıradanlıklar arasında kaybolmamalı; varlığının hakkını vermeli İNSAN ve yeni şeyler söyleyebilmeli..

Okulumuzun giriş bölümünde yürüttüğümüz tadilat ve yenilik çalışmalarımızı, "Bu proje bize ne kazandıracak?" Sorusuna cevap arayarak başlattık.

Kütüphanenin okullarda  bir okuma- araştırma mekanı olma işlevinin zamanla zayıfladığını ve okuma kitaplarının yerini test- soru bankası kitaplarının aldığını gözlemledik.  Tüm bunlara bir de  bu mekanların göz önünde olmayışı eklenince mevcut durumun kütüphane olgusundan beklentilerimizi karşılamadığı kanaatine ulaştık.

Bizce okulun ana unsurları kitap ve öğrencidir..  Öğrencilerle kitapların buluşmasını kolaylaştırmak ve  mekanı sadece kitap okumak, kitap alış verişi işine ait kılmak için okulun en gözönü noktasında bir KİTAPHANE inşa ettik..

Açılışı için gün sayan mekanımız, işlevi kadar şıklığıyla da göz dolduruyor.  Tüm bu çalışmalar gösteriyor ki; durmuyoruz, yılmıyoruz, özgün çalışıyoruz ve  faaliyetlerimizin ana merkezine daima öğrencilerimizi koyuyoruz.